Podium in Standdaarbuiten

met Geen reacties

Zondag 7 mei werd er een wedstrijd voor het NHC verreden in Standdaarbuiten, West-Brabant. Na een rit van een kleine 2 uur kwamen we aan in Brabant. Er lag een parcours klaar van 1,5 km door het dorp. Een deel hiervan was klinkers en hier weer een deel van ook nog eens behoorlijk hobbelig. Tijdens het warm rijden ben ik nog even weer gestopt, om mijn benen vast in de steunen te laten maken, omdat ik bang was dat ze eruit zouden ‘rammelen’. De start was om 11:45 uur en het was bewolkt, maar droog.

Bij de start ging het direct voluit. Ik had moeite om de kopgroep bij te blijven en moest langzaam aan lossen. Pas na een minuut of 10 kwam ik in mijn ritme en kon ik terug rijden en weer aansluiten bij de top 3 van onze klasse. Na een minuut of 25 werd de groep kleiner, een van de kanshebbers viel uit door materiaalpech.

mark mekenkamp

Ik heb toen de kop overgenomen en ben eens een paar ronden flink gaan jagen. Helaas kon ik de concurrentie (Ned. Kampioen Sidney Bito en World cup winnaar Mischa Hielkema) niet kwijt worden. Later heb ik nog wel een paar pogingen gedaan, maar deze rijders waren te sterk.

mark mekenkamp

Toen de bel voor de laatste ronde ging, ben ik er nog eens voluit tegenaan gegaan. Ik wist dat ik deze rijders in de sprint niet kloppen kon, dus dan maar eens op uithoudingsvermogen proberen te winnen. Ik kon ze de laatste ronde echter niet meer kwijt worden en ben dan in de sprint ook als derde geëindigd.

Al met al een spannende wedstrijd, mooi om echt in de top mee te doen voor de overwinning. Ik kom nog te kort op de sprints en de korte versnellingen, maar met het uithoudingsvermogen zit het wel goed.

mark mekenkamp

Laat een reactie achter