3e op NK Handbiken!

met 2 reacties

25 juni was het zo ver. De eerste Nederlandse kampioenschappen handbiken voor mij in Bladel. Een criterium met een ronde van iets meer dan drie kilometer door het Brabantse land. De weersvoorspellingen waren in eerste instantie redelijk, in ieder geval droog. Maar weersvoorspellingen komen niet altijd uit, dus het begon al voor de wedstrijd te regenen en het werd alleen maar erger.

voorbereiding

nk bladel start

 

Na het rondje een paar keer verkend te hebben en warm te zijn gereden, gingen we van start. Alle klassen tegelijk. De eerste paar minuten kon ik de kopgroep redelijk bijhouden, maar het werd steeds lastiger om bij   uitkomen van de bocht, aan te blijven haken. Dit duurde dus ook niet zo heel lang en ik moest de kopgroep laten gaan. Hierin zaten wel de snelste drierijders uit mijn klasse. Ik ben voor mijzelf wel een hoog tempo blijven rijden, want er vallen altijd wel rijders af uit de kopgroep. Na een half uur flink stampen, kwamen de eerste rijders in zicht. Nog even later de nummer drie uit mijn klasse. Ik ben een ronde achter hem blijven rijden en heb hem toen ingehaald en ben van hem weggereden. Na een dik uur rijden met een gemiddelde van 32 km/u, viel de finishvlag. In het rondje uitrijden kwam ik er pas achter dat het toch wel fris was, kletsnat in mijn handbike.

nk bladel bochtnk bladel close upnk bladel finish

Een goede wedstrijd voor mij en ik ben erg tevreden met het resultaat. Het duurde wel even voor ik in mijn ritme kwam, maar daarna liep het gesmeerd. Ik zal toch nog meer moeten trainen op het versnellen na het uitkomen van een bocht, zodat ik beter in de kop mee kan rijden. Volgende week een wedstrijd uit het European Handbike Circuit, hier in Nederland, Emmen. Hierin zit ook een tijdrit voor het Nederlands kampioenschap, voor mij de eerste tijdrit ooit. Even een dagje rust en dan maar weer flink trainen.

nk handbiken

 

2 Antwoorden

  1. Evert
    |

    Goed bezig Mark! Ga zo door.

  2. Rogier Wiercx
    |

    Mooi werk Mark. Ga zo door!

Laat een reactie achter