2e plaats NHC Wijk en Aalburg

met Geen reacties

Zaterdag 13 mei werd een wedstrijd voor het Nationale Handbike Circuit in Wijk en Aalburg verreden. Een parcours van 1500 meter met een mooi stuk asfalt, een stukje woonwijk met drempels en een stukje ruwe klinkers langs de kerk. Het was lekker weer om een wedstrijd te rijden.   

Ik stond op de eerste startrij bij de start, dat komt niet vaak voor. Bij de start kwam ik goed weg en tot mijn eigen verbazing ging ik de eerste haakse bocht als eerste door. Bij het uit accelereren werd ik voorbij gereden door een aantal rijders, waaronder 2 rijders uit mijn eigen klasse. Die gingen er direct vandoor met een paar rijders uit andere klassen. Het tempo lag te hoog voor mij en ik moest lossen. Na een minuut of 10 kwam ik beter in mijn ritme en begon langzaam met rijders in te halen die waren afgevallen uit de kopgroep. Ik kon mijn tempo goed hoog houden, maar naar de kopgroep toe rijden lukte niet. Een gelukje voor mij was dat 1 van de koplopers uit mijn klasse materiaal pech had en een minuutje naar de kant moest. Hierna heb ik gezorgd dat mijn tempo dusdanig hoog bleef dat hij mij niet meer aan kon komen en ik ben hier als 2e gefinisht.

Mark Mekenkamp

Leuke wedstrijd van de plaatselijke wielervereniging hier, ondanks dat ik mij niet met de strijd om de eerste plaats heb kunnen bemoeien, lag mijn gemiddelde wattage toch hoger dan de vorige keer. Wel logisch, wanneers je nagaat dat ik bijna de hele wedstrijd alleen heb gereden en niet heb kunnen profiteren van een ander. Op naar de World cup in België!Mark Mekenkamp

 

Laat een reactie achter