5e bij Marathon Hamburg

met Geen reacties

mark mekenkampOp 23 april werd de marathon van Hamburg verreden. Vorig jaar was dit mijn eerste marathon en eindigde ik op de 18e plek in de H3. Nu zijn we een jaar verder en is het een mooi moment om het verschil te meten.

Afgezien van een buitje ’s ochtends vroeg, was er droog weer voorspeld. Na een tijdje warm gereden te hebben op de tacx, ben ik tussen de lopers door naar de start gereden. Het was wel fris, maar ik had mijn windjack niet aan getrokken. Ik had 2 shirts aan en dat moest genoeg zijn. Ik moest plaats nemen op de 4e startrij, de opstelling was naar de uitslag van vorig jaar.

Toen het startschot viel, kon ik mij redelijk goed naar voren werken. Na een tijdje kwam ik in de 2e kopgroep terecht, doorrijden naar de 1e kopgroep was net iets te veel gevraagd. Ik reed in een groep van 7 rijders van allerlei nationaliteiten en uit verschillende topteams. Nog geen 10 minuten weg begonnen de eerste hagelbuien. Na een half uur begonnen de eerste rijders te lossen. Ik was kletsnat en ontzettend koud en zag enorm weinig door het opspattende water en de neerslag. Ik had geen gevoel meer in mijn handen en moest maar een beetje op de gok schakelen en remmen. Toch kon ik goed meekomen en waren we na een uur nog met 4 rijders over. Ik reed als laatste in het groepje en had door het slechte zicht te laat in de gaten dat de 3e rijder begon te lossen. Toen ik dit in de gaten kreeg ben ik hem voorbij gegaan, maar hadden de eerste 2 al een gat geslagen. Ik kon niet meer naar hun toe rijden en finishte als 5e in de H3 op 9 seconden van de nummer 3. Een uitslag waar ik ontzettend tevreden mee ben, ook omdat ik maar een dikke minuut van de winnaar zat. Dat was vorig jaar wel anders.

Dit jaar ben ik van plan om nog 2 marathons meer te rijden. Dan gaan ik proberen om mijn huidige tijd van 1:14.17 te verbeteren.

 

Laat een reactie achter