3e op NHC Rotterdam!

met Geen reacties

8 April was de opening van het handbike seizoen op de wielerbaan van RWC Ahoy in Rotterdam. De eerste wedstrijd van het Nationale Handbike Circuit stond op het programma. De opkomst was goed en het weer was mooi.

Mark MekenkampMark MekenkampEerst een half uurtje warm rijden op de tacx, omdat de baan pas vlak voor de wedstrijd open gaat en ik toch wel wat meer tijd nodig heb om warm te worden. Daarna nog even 2 rondjes de baan verkennen, want ik was hier nog niet eerder geweest. Het was een wielerbaan met een paar langere en een paar hele korte bochten. Dit is niet echt in mijn voordeel, want met het uit accelereren ben ik niet de allersnelste.

De start was een beetje rommelig, de H5 en de H4 hadden zich net opgesteld en toen wij als H3 naar voren wilden rijden, viel het startschot al. Ik heb direct geprobeerd door het gedrang zo ver mogelijk naar voren te rijden. Dit ging redelijk, maar de kopploeg kwam ik niet meer aan. Wel had ik al de 4e of 5e plaats in mijn klasse in handen. Op zich niet verkeerd, omdat ik een langzame starter ben en even nodig heb om echt op gang te komen. Toen ik in mijn ritme kwam, ben ik dus ook weggereden bij het groepje waar ik bij was en ben naar de 3e plaats in de H3 gereden en geëindigd. De 2e plek had ik in mijn zicht, maar kon hier helaas niet dicht genoeg bij komen. Al met al een leuke wedstrijd op een baan die niet echt voor mij gemaakt is. Het is mij wel duidelijk geworden dat de trainingen deze winter en dit voorjaar z’n vruchten hebben afgeworpen, het gat met de top is een stuk kleiner geworden. Nu op naar Hamburg, om daar op 23 april de marathon te rijden.

Mark Mekenkamp

Laat een reactie achter