Baanwedstrijd Venlo en handbike wedstrijd Zwevezele (België)

met Geen reacties

Afgelopen weekend twee handbike wedstrijden gereden. Zaterdag de eerste euregio baanwedstrijd in Venlo. Dit was een wedstrijd op een 400 meter wielerbaan. De bocht doorkomen vond ik nog het lastigste; het was moeilijk om op volle snelheid de binnenbocht te houden. Eerst 1 tegen 1 rijden en daarna een afvalrace. Leuk om een keer mee te maken. In de 1 tegen 1 wedstrijd kwam ik tot de kwart finale en werd toen uitgeschakeld door de latere winnaar. In de afvalrace was het mij niet helemaal duidelijk, maar ik schat een 4e of 5e plek. Dit was een wedstrijd met veel korte sprintjes, niet zo mijn ding.
IMG_1665 IMG_1667IMG_1666

’s Avonds door naar België, hotelletje in de buurt van Zwevezele, waar de volgende dag een open handbikewedstrijd werd verreden. Een parcours van 2,3 kilometer, met maar een paar bochten. Een groot deelnemersveld, met o.a. 2 paralympiërs en meerdere nationale kampioenen. Bij de start zat ik er redelijk goed bij, ik kon na de eerste bocht het gaatje naar de kopgroep zelfs dichtrijden en ben de eerste ronde achter de kopgroep blijven hangen. Dit ging goed, tot we het lange recht stuk bij start/finish op kwamen. Hier werd er door de koplopers een versnelling in gegooid, waarna ik moest lossen. Ik reed zelf al rond de 45 km/u, kun je nagaan hoe hard dit ging. De hele wedstrijd ben ik alleen blijven rijden en heb langzaam, 1 voor 1, de rijders die moesten lossen uit de kopgroep, weer ingehaald. Na een dik uur koersen leidde dit tot een mooie 4e plek. Nog maar 28 seconden achter de winnaar in onze klasse, de Nederlandse kampioen. Jammer dat de wedstrijd niet nog iets langer duurde.

afvallingswedstrijd IMG_1663 IMG_1664

Het gat naar de Nederlandse top wordt de laatste tijd per wedstrijd kleiner, een teken dat ik op de goede weg ben, wat trainen betreft. Het seizoen loopt langzaam ten einde. Nog een paar wedstrijden, dan is het gebeurd voor 2016 en kunnen we ons gaan richten op de voorbereiding van volgend seizoen.

 

Laat een reactie achter