Eerste bij Handbike Marathon van Utrecht

met Geen reacties

Voor het eerst werd er op de wielerbaan bij Utrecht een marathon voor handbikes gehouden. Je kon kiezen uit een vlakke marathon (33 ronden van +/- 1200 m) of een klim marathon (19 ronden van +/- 2300 m). De laatste zat een redelijk hoogte verschil in en deze had ik dan ook gekozen. Omdat het de eerste keer was, dat dit gehouden werd, viel de deelname een beetje tegen. Van de Nederlandse top was er helaas niemand. Jammer, want dit is een mooi parcours met mooi asfalt.

DSC_0291DSC_0303DSC_0302

 Ik was maar eens op de eerste startrij gaan staan en dat was niet te hoog gegrepen. Nadat het startschot viel, duurde het 1 bocht voor ik de kop overnam en die daarna ook niet meer heb afgestaan. Het was een eenzame rit. Ik heb voor mijzelf het tempo goed hoog kunnen houden. Met een gemiddelde van 31,5 km/u heb ik de 42 km volbracht in 1 uur en 21 minuten en daarmee de nummer 2 op 2 ronden gezet. Ik heb de marathon al wel eens sneller gedaan, maar dan reed ik in een groepje en had je minder hoogte verschil, dus dit was geen verkeerde tijd voor mij. Hopelijk staat deze wedstrijd volgend jaar ook weer op de kalender en is er dan iets meer concurrentie, want daar ga je harder van!

DSC_0284DSC_0326

 

 

 

Laat een reactie achter