Podiumplek in Valkenburg!

met Geen reacties

Zondag 21 augustus stond de Adelante Challenge op het programma. De laatste wedstrijd voor het NHC, op een parcours van 3,5 km met een stijgingspercentage van 8% en een afdaling van 14%. Bijna de hele Nederlandse en Belgische top was aanwezig in Valkenburg.

DSC_0013 DSC_0001(1) De wedstrijd begon met een rollende start, rustig rijdend achter een auto aan. Onder aan de helling gaf de auto gas en deden wij dat ook. Je krijgt dan direct een helling met een stijgingspercentage van 8% voor de kiezen. Het deelnemers veld werd dan direct een eind uit elkaar getrokken. Ik zat al snel in een groepje dat aardig aan elkaar gewaagd was. Ik had wel het gevoel dat ik op het gedeelte omhoog misschien nog iets harder zou kunnen. De helling naar beneden nam ik met 75 km/u en als ik betere remmen had gehad, dan had dit nog sneller gekund. Hier liet ik dan ook steeds iets liggen, wat ik op de helling weer goed moest maken. In de laatste klim omhoog had ik nog maar één tegenstander. Omdat ik nog niet zo goed ben in die korte, explosieve sprints, besloot ik halverwege de helling de sprint aan te trekken.

DSC_0012 (2)Na een paar 100 meter naast elkaar te hebben gefietst, begon ik uit te lopen en had een fietslengte voorsprong. Mijn tegenstander haalde toen toch nog ergens weer kracht vandaan om in te halen en voor mij te finishen. Net geen 2e plaats voor mij, maar heel tevreden met de 3e plek.

Je kunt toch merken dat klimmen toch niet iets alledaags is voor handbikers. Normaal wordt er veel geslipstreamd, maar bergopwaarts ligt het tempo zo laag, dat dit geen nut heeft. Hierdoor krijg je toch iets andere uitslagen dan normaal. Het was een mooie wedstrijd die tot het eind spannend bleef. Na de prijsuitreiking werd de einduitslag van het Nationale Handbike  Circuit bekend gemaakt en bleek dat ik, ondanks dat ik wedstrijden gemist had, toch nog 5e ben geworden.DSC_0028DSC_0052

 

Laat een reactie achter