5e plek NHC Nettetal (D)

met Geen reacties

Nettetal1Zondag 14 augustus heb ik een wedstrijd gereden voor het Duitse nationale handbike circuit in Nettetal, tussen Duisburg en Venlo. Het weer was goed en er lag een mooi parcours voor ons klaar. De 2,2 km lange ronde slingerde door het centrum van Nettetal. Van de 47 deelnemers zaten er 17 in mijn klasse, de MH3.

 

 

 

 

Nettetal4Nettetal5We moesten ons verzamelen in een dorp iets verderop en werden onder politiebegeleiding naar Nettetal gebracht. Daar moesten we eerst een opwarmronde rijden om het parcours te verkennen. Ik was hier redelijk snel van terug en kon daardoor een plekje op de 2e startrij bemachtigen, niet verkeerd dus. Bij de start zat ik er redelijk goed bij en kwam zonder kleerscheuren uit het gedrang. Het tempo lag direct hoog en ik had in het begin moeite om de groep waar ik in reed, bij te houden. Na een tijdje ging het beter en ben ik toen ook kopwerk gaan doen. Door het tempo hoog te houden werd ons groepje steeds kleiner, totdat we nog maar met z’n 3en waren. Ik was mijn timer vergeten aan te zetten bij de start, dus ik wist niet goed hoever de wedstrijd al gevorderd was. Toen ik mij net weer terug wilde laten zakken om mij weer op te laden voor de eindsprint, ging de bel voor de laatste ronde al. Hierdoor had ik de energie niet meer om nog mee te sprinten met de 2 rijders waar ik mee samen reed. Voor de uitslag van mijn klasse maakte dat ook niet uit, want zij zaten niet bij mij in.

Al met al een mooie wedstrijd gereden. Ik ben blij met de 11e plek totaal en een 5e plek in mijn klasse in een sterk bezet deelnemersveld. Ik kan merken dat ik qua uithoudingsvermogen wel weer een stapje gemaakt heb; ik heb nog niet eerder zo lang op zo’n tempo kunnen handbiken.

Nettetal2

 

Laat een reactie achter