4e plek NHC Delden

met Geen reacties

Op de maandag vóór de start van de rolstoelvierdaagse in Delden, wordt elk jaar een wedstrijd voor het Nationale Handbike Circuit verreden. Eerst wordt het NK aankoppelhandbike verreden en daarna mogen wij aan de bak. Er wordt gereden door het centrum van Delden over 25 ronden van een dikke kilometer.

DeldenHet warm rijden was vlak na een bui, de straat nat en vies, dus voor de start was ik al lekker nat en zat al onder de moddersputters. Toen het startschot viel, ging het direct voluit. Ik had moeite om de toppers bij te houden. Dit duurt meestal een minuut of 10 en dan kom ik in mijn element. Ik kwam in een groep van een stuk of 8 rijders. Het tempo lag hoog en per ronde moest er wel een lossen uit de groep. Halverwege de wedstrijd waren we nog met z’n vieren over en ik had het gevoel dat ik dit tempo goed aan kon. In de laatste scherpe linker bocht voor start/finish ging het mis. Ik was even iets drukker met het schakelen dan met het sturen en raakte met mijn linker achterwiel de stoeprand. Dit ging zo hard, dat ik mijn handbike niet overeind kon houden en kantelde in de bocht. Gelukkig zelf niet echt geblesseerd en de handbike was ook nog heel. Ik kon mijzelf nog weer overeind zetten en kon de wedstrijd vervolgen. Hiermee heb ik misschien een kleine minuut verloren, maar het groepje waar ik in reed was ik kwijt en dat haal je in je eentje niet meer in.

Ik heb in de rest van de wedstrijd het tempo zo hoog mogelijk gehouden in de hoop dat ik nog iemand uit mijn klasse voorbij te kunnen gaan, helaas lukte dat niet. Al met al ben ik toch best tevreden. Zonder die crash zou ik op het podium zijn geëindigd en bij het uitlezen van mijn vermogensmeter, zag ik toch weer vooruitgang.

Laat een reactie achter