NHC Ronde van Obdam: voorwiel werkte niet mee

met Geen reacties

obdam-2016-340Zondag 10 juli werd de ronde van Obdam verreden, een wedstrijd uit de NHC competitie. Voor het klassement hoef ik niet mee te rijden, want ik heb al te veel wedstrijden gemist, om verschillende redenen. We hadden prachtig weer en er lag een mooi parcours voor ons klaar door het centrum van Obdam. Even warm rijden op een landweggetje buiten het dorp en toen op naar de start.

Bij de start was ik op de eerste meters wel goed weg, maar na de eerste bocht ging het allemaal wel heel zwaar. Ik moest ontzettend veel kracht zetten om vooruit te komen en nog werd ik door bijna iedereen ingehaald. Er was iets mis met mijn handbike. Ik dacht eerst aan een lekke band, maar ik voelde niets geks aan het rollen van de handbike. Na een rondje al een flink eind op achterstand te zijn gereden, schoot het mij te binnen, het voorwiel liep aan. Ik rij met een voorwiel met vermogensmeter van de obdam 2016 105 kopie 02KNWU, dat eigenlijk niet 100 % past op mijn handbike, het is heel iets te groot. Ik schuif het voorwiel daarom altijd iets naar voren in de voorvork en maak het dan vast. Dit moest zijn verschoven tijdens de start en zo is de voorband tegen de voorvork aan gaan schuren. Met het vermogen dat ik drukte moest ik normaal over de 35 km/u gaan, maar ik reed maar 27 km/u. Zo’n verschil maakte dat.

Toen gauw even achter de hekken gereden, het voorwiel naar voren laten zetten en met een volle ronde achterstand weer de baan op. Dit was een verschil van dag en nacht. Zo kon ik weer beginnen met rijders in te halen die mij al op 1 of 2 rondes hadden gezet. In mijn klasse ben ik geëindigd met nog 2 rijders achter mij. De rest was al veel te ver weg. Ik heb de laatste ronden nog wel samen gereden met de nummer 3 en 4 van de wedstrijd, maar zij hadden al een ronde voorsprong. Natuurlijk wel goed om te weten dat dit tempo voor mij te doen was. Geen goed resultaat dus, maar wel lekker gereden verder.

 

Laat een reactie achter