Valse start seizoen 2016

met Geen reacties

Op zaterdag 9 april zou ik in Rotterdam de eerste wedstrijd van het seizoen rijden. In plaats daarvan lag ik in Enschede in het ziekenhuis. Een onschuldig onderzoek gooide roet in het eten. Er werd tijdelijk een drain in mijn wervelkolom geplaatst. Nadat deze eruit werd gehaald, groeide het gaatje niet meer dicht. Dit resulteerde in hevige hoofdpijn en misselijkheid. Zo erg zelfs, dat ik door de ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht en daar 4 dagen mocht blijven.

Na een behandeling voor dit ongemak, kon ik ’s zondags weer naar huis. Natuurlijk ontzettend slap van anderhalve week alleen maar liggen. Maandag en dinsdag eens lekker rustig gehandbiked, om er weer een beetje aan te wennen. Donderdags eens goed zwaar getraind en omdat het gevoel daarna goed was, toch besloten om a.s. zondag 17 april mee te doen aan de marathon van Hamburg.

Een groot evenement met 17.000 lopers en 800.000 bezoekers. De handbike wedstrijd wordt verreden door een sterk bezet, internationaal deelnemersveld met daarin ook een aantal wereldtoppers. Er wordt 10 minuten voor de lopers gestart en de winnaar wordt na 1 uur en 5 minuten terug verwacht. Deze wedstrijd is 1 van de 3 wedstrijden in de duitse handbike-trophy, de andere 2 marathons wil ik later dit jaar ook nog gaan rijden.

Voor mij is het nog iets te vroeg om al helemaal voluit te gaan, maar voor de ervaring is dit mooi meegenomen, aangezien ik van plan ben dit op regelmatige basis te gaan doen.

 

Laat een reactie achter