Voorbereiding op seizoen 2016

met Geen reacties

De trainingen voor het komende seizoen zijn al sinds eind november gaande. De wintermaanden train ik op de tacx (hometrainer) en de laatste tijd ga ik ook weer de weg op. In de garage op de tacx trainen is vaak langdradig en daardoor zwaar. Dit moet toch drie á vier keer per de week gebeuren om conditie op te bouwen voor het komende seizoen. Kortere intensieve trainingen wissel ik af met langere extensieve trainingen. De duur van de trainingen varieert van vijf kwartier tot meer dan drie uur.

De buitentrainingen voor de handbikebattle in Oostenrijk zijn ook al weer begonnen. Onder begeleiding van specialisten van het Roessingh trainen we het klimmen. Vaak zijn deze trainingen op de Holterberg, soms in Arnhem op de Posbank. Ik heb nu al twee keer een maximaal test voor de handbikebattle gedaan. Een keer op het Roessingh en een keer bij Reade Amsterdam (revalidatiecentrum), vanuit de talentengroep. Uit deze testen blijkt hoe je er conditioneel voor staat. Het ziet er veelbelovend uit, volgens de specialisten.

Verder wordt er hard gewerkt om de handbike helemaal naar mijn wens te maken. De handbike is helemaal op mijn lichaam aangemeten, maar toch moeten de details allemaal nog optimaal gemaakt worden. Het reservemateriaal voor aankomend seizoen is al binnen, met dank aan Meulenkamp Tweewielers uit Bornerbroek.

De komende weken zullen ook nog besteed worden aan het zoeken van sponsoren. Dit in samenwerking met Stichting Handbike Promotie Twente. Het wedstrijdschema dat ik voor mijzelf opgesteld heb, zal anders financieel niet haalbaar zijn.

Het aftellen naar de eerste wedstrijd is begonnen. De trainingsdagen zijn ingepland tot aan de 9e april, de eerste NHC wedstrijd van dit jaar. Al met al een geweldige uitdaging die mij dit jaar staat te wachten.

 

Volgen Mark Mekenkamp:

Laatste berichten van

Laat een reactie achter