Eerste wedstrijd: marathon van Hamburg!

met Geen reacties

Zaterdag tegen de middag ben ik al weggereden richting Hamburg, want het startnummer moet daags voor de marathon al afgehaald worden. Om logistieke redenen ben ik toch nog gauw even van hotel gewisseld. Er bleek er een vlak bij start/finish te zijn die nog een kamer vrij had. ’s Avonds nummer op de handbike maken, chip bevestigen en op tijd naar bed.

Zondagochtend 6.30 uur ging de wekker. Even een stevig ontbijt en toen richting start/finish om daar warm te gaan rijden. In totaal waren er 59 deelnemers uit landen als Zweden, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Libië. Om 8.50 uur viel het startschot voor de handbikers.

Ik had een vrij beroerde startplek waardoor het moeilijk wegkomen was in het gedrang. Na een tijdje was ik lekker op gang gekomen en zat ik achter een groepje van drie rijders. Dit ging mij allemaal net iets te langzaam en ben er toen maar alleen vandoor gegaan. Tot op 30 km heb ik toen alleen gereden. Misschien wel niet zo verstandig, maar zo kon ik wel mijn eigen tempo rijden. Daarna kwam ik in een groep van vier rijders terecht. Hiermee ben ik richting finish gereden en tweede van dit groepje geworden. In mijn klasse, H3, ben ik achttiende geworden in een tijd van 1.30.12. Niet zo slecht vond ik, vooral met mijn gebrekkige voorbereiding.

Al met al een mooie ervaring, iets wat ik graag vaker wil doen. Er komen nog twee marathons in Duitsland en dan ben ik zeker van de partij. Ik ben er ook van overtuigd dat mijn tijd, met een goede voorbereiding natuurlijk, nog wel een stukje sneller kan.

 

Laat een reactie achter