PODIUM WORLD CUP BELGIE

met Geen reacties

Begin mei was voor mij het begin van het seizoen. De World cup in Oostende stond op het programma en dit is direct een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Hier kun je namelijk een A-status verdienen en je rechtstreeks kwalificeren voor het WK. De tijdrit ging over 2 ronden van 10 kilometer langs de Belgische kust. De resulteerde voor mij in een 2e plek, 4 seconden achter de winnaar. Dit betekend dus rechtstreekse plaatsing voor het WK in Canada en ook een A-status, ik ben dus nu officieel topsporter voor het NOC-NSF. Dit heeft veel voordelen wat betreft begeleiding en ondersteuning.

De wegwedstijd was een minder groot succes. Halverwege de wedstrijd moest ik lossen uit de kopgroep en finishte op een 15e plek. Op zich niet zo slecht in een veld met de beste 45 rijders van de wereld, maar ik had stiekem wel op iets meer gehoopt.