WINST EUROPACUP SLOWAKIJE

met Geen reacties
Winnaar van het eindklassement.

Op 17 en 18 juli werd de Europacup Paracycling in Puchov, Slowakije verreden. De wedstrijd volgorde was anders dan normaal. Dit keer eerst de wegwedstrijd en een dag later de tijdrit. Voor mij wel eens interessant, omdat ik normaal de voor de wegwedstrijd niet zo goed hersteld ben van de tijdrit.

De wegwedstrijd ging over 40 km, 2 rondes van 20 km over een berg met een kleine 400 hoogtemeters. Nu is klimmen nog niet echt mijn ding, maar het gaat steeds beter. We startten met alle klassen tegelijk en direct na de start ging het tempo voluit. Het begin was vlak met hier en daar een steil klimmetje. Hierop verloor ik elke keer meters op de andere renners en moest dit op het vlakke weer goed maken. Ondanks de ontzettend zware inspanning, lukte het iedere keer toch nog weer en toen begon de lange klim de berg op. Ik probeerde zo lang mogelijk bij de rijders uit de H4 en H5 te blijven, ik wist wel dat ik dit niet heel lang vol zou houden, maar hoe langer hoe beter. Toen ik uiteindelijk lossen moest, keek ik in mijn spiegel en zag de andere renners op een behoorlijke achterstand. Ik reed dus op kop en moest dit nog anderhalve ronde vol zien te houden. Toen ik in de 2e ronde weer aan de klim begon, zag ik dat mijn concurrent mij naderden. Door zo constant mogelijk te blijven draaien en mijn krachten te verdelen, ben ik ze voor kunnen blijven en ben met meer dan een halve minuut voorsprong als eerste gefinisht.

Podium wegwedstrijd

De dag na de wegwedstrijd kwam de tijdrit. Nauwelijks tijd gehad om te herstellen en druk geweest de handbike om te bouwen. De tijdrit was relatief kort, 14 km. Voor mij heel interessant of ik nu mijn vermogen halen kon, een dag na zo’n zware inspanning. Toch een klein beetje voorzichtig van start gegaan, maar na het keerpunt alles gegeven. De rit voelde goed, en dat bleek ook wel uit de tijd, een eerste plek met meer dan een minuut voorsprong op de nummer 2 en zelfs de 2e tijd van de dag met maar 11 seconden achterstand op de winnaar van de H4.

Een mooie wedstijd op een uitdagend parcours. Door de beide ritzeges ook nog een winnaar van het eindklassement. Zeer tevreden en mooi om te zien dat het klimmen steeds beter gaat, vooral omdat ik hier de laatste tijd veel op getraind heb.

RR Time = tijd wedwedstrijd, TT Time = tijd tijdrit