GOUD OP WERELDBEKER WEDSTIJD

met Geen reacties

Na een hele lange (corona) pauze was het eindelijk tijd voor de World cup paracycling in Oostende. Met het oog op de kwalificatie voor het WK en de Paralympics heb ik hier een uitgebreide voorbereiding voor gedaan. In totaal 7 weken getraind in Alicante en Mallorca, daarna nog 4 weken thuis 12 uur per dag in een hoogtetent. Alles om in topvorm aan de start te verschijnen.

De tijdrit op donderdag ging over 20 kilometer, 2 keer heen en weer langs de kust met een keerpunt en een lus door het dorp. De wind was aardig afgezwakt, dus ik koos voor dichte wielen. Ik startte als 28e van de 43 deelnemers. Alle bochten wel op safe genomen, omdat het wegdek nog niet opgedroogd was. Ik kwam na de eerste ronde over start/finish toen de laatste deelnemer voor zijn eerste ronde vertrok. Hier heb ik naartoe kunnen rijden en hem voor het keerpunt in kunnen halen. Dit was een van de toppers, dus dit gaf mij al een goed gevoel. Ik heb de hele rit het vermogen kunnen vast kunnen houden, dat was ook al een goed teken.

Ik finishte in 30:05, de tijd die later goed bleek voor goud! En ruim ook, want ik had 35 seconden voorsprong op de nummer 2, een oud-wereldkampioen tijdrijden. Mijn gemiddelde was 40 km/u. Ik ben heel blij met de vorm waarin ik nu verkeer, dat alle moeite in de voorbereiding zich geloond heeft. Ik hoop dit de rest van het seizoen vast te kunnen houden, zodat er nog meer van deze uitslagen worden gereden. De norm voor de kwalificatie van het WK was top 4 rijden in deze World cup, hier heb ik dus aan voldaan. Het WK is in Portugal van 9 tot 13 juni.