NEDERLANDS KAMPIOEN TIJDRIJDEN 2020

met Geen reacties

Na een pauze van bijna een jaar vanwege het corona-virus, mochten we eindelijk weer een wedstrijd rijden. Op 15 september was het NK tijdrijden. Dit keer door de Corona-maatregelen op de wielerbaan in Amsterdam en niet op de openbare weg. Dit hield in dat er 17,5 km moest worden afgelegd op een parcours van 2,5 km. De temperatuur lag boven de 30 graden, maar gelukkig lag het grootste gedeelte van de baan in de schaduw.

Als regerend Nederlands kampioen wou ik natuurlijk graag mijn titel verdedigen, maar anderhalve week voor de tijd leek het er niet op dat ik mee zou kunnen doen. Een fikse blaasontsteking zorgde voor koorts en een behoorlijk beroerd gevoel. De dag voor de wedstrijd voelde ik mij gelukkig een stuk beter en heb toen besloten toch mee te rijden.

De eerste 5 van de 7 ronden gingen behoorlijk goed, maar niet goed genoeg. Het voordeel van rondes rijden is dat je op de hoogte kunt gehouden worden van je achterstand/voorsprong. In mijn geval lag in na 5 ronden nog op een achterstand. Door de laatste 2 ronden heel diep te gaan en de rondetijden vlak te houden, heb ik de achterstand toch weten om te buigen in een voorsprong van 16 seconden. Ontzettend blij en trots natuurlijk om mij voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen tijdrijden te mogen noemen!