WEGWEDSTRIJD WORLD CUP OOSTENDE

met Geen reacties

De zaterdag na de tijdrit was het tijd voor de wegwedstijd. In het verleden was dit soms problematisch, omdat ik vaak niet op tijd hersteld was. Veranderingen in de training en een onderzoek bij een sport(herstel)arts zouden dit moeten verhelpen. De tijdrit had er toch behoorlijk ingehakt, dus besloot ik om de dag tussen de wedstrijden helemaal niets te doen, alleen maar rusten en veel eten en drinken.

De ochtend voor de wedstrijd was het koud en had het behoorlijk geregend. Volgens de weerberichten zou het ’s middags droog worden en een stuk warmer. Gelukkig klopte dit en konden we onder normale omstandigheden van start. Omdat het eerste gedeelte van het parcours behoorlijk smal en bochtig was, hadden we een geneutraliseerde start, achter een paar motoren aan. Pas op het lange rechte stuk werden we ‘losgelaten’.

De wedstrijd ging over 7 ronden van 10 kilometer. Ik kon vanaf het begin goed mee voorin. Na 2 ronden vormde zich een kopgroep van 15 rijders. Hierin ben ik ook eigenlijk constant voorin blijven rijden. Misschien wel net iets te veel, want toen de eindsprint begon, moest ik afhaken en finishte ik als 12e. Al met al wel heel tevreden over deze wedstrijd, die we met een gemiddelde van 40 km/u hebben afgelegd. Beter hersteld dan afgelopen jaren en ik heb me goed voorin laten zien. Nu herstellen en voorbereiden op het WK.