Europacup Paracycling Puchov, Slowakije

met Geen reacties

Op 13 en 14 Juli werd in Puchov, Slowakije een Europacup wedstrijd paracycling gehouden. Een mooie wedstrijd om eens te proberen om wat punten binnen te sprokkelen. Een vlakke tijdrit en een wegwedstrijd die 2 x over een berg ging.
Ik was al een dag voor de tijdrit gearriveerd om de boel te verkennen. De tijdrit zou vlak zijn. Was ook zo, op een paar kleine, steile klimmetjes na. Het parcours voor de wegwedstrijd heb ik met de auto gereden, een behoorlijk lange klim en een mooie afdaling.


De dag van de tijdrit zelf zou droog blijven, maar vlak voor de start pakten donkere wolken zich samen. Ik ging droog van start op het 14 km lange parcours, maar het duurde niet lang of de regen kwam met bakken uit de lucht. Op mijn tijdrithelm zit een vast vizier en het duurde niet lang voor het vizier besloeg, nauwelijks zicht meer. Aangekomen bij het keerpunt, een tankstation, zag ik niemand en ook geen afzetting of borden. Verderop stonden mensen en dranghekken. Ik ging er dus vanuit dat daar het keerpunt was. Ik heb vlak voor het keerpunt nog een rijder ingehaald, maar op de terugweg haalde ik dezelfde rijder weer in. Te ver doorgereden dus. Het vizier toch maar weggegooid en doorgereden naar de finish. Wel goed gereden, maar te ver doorgereden bij het keerpunt. Groot was mijn verbazing, toen bleek dat ik toch met 40 seconden voorsprong had gewonnen. Een flinke meevaller dus.


De wegwedstrijd was een heel ander verhaal. Klimmen is niet mijn specialiteit en er zaten 400 hoogtemeters in deze wedstrijd. De start was wel goed. Ik voerde het veld aan tot de eerste klim. Daar kwam mij direct 3 man voorbij. Deze heb ik de hele wedstrijd ook niet meer in kunnen halen en het bleef dus bij een 4e plek. Toch best tevreden.
Dit resulteerde in een gedeelde 1e plaats over beide wedstrijden, maar omdat hier de wegwedstrijd doorslaggevend was, ben ik helaas geen eindoverwinnaar. Toch een bijzonder weekend beleefd bij een gastvrije en gezellige organisatie