NEDERLANDS KAMPIOEN TIJDRIJDEN 2019

met Geen reacties

Op 19 juni werd het NK tijdrijden verreden in het Limburgse Well. Net als vorig jaar, alleen op een deels ander parcours. Ik had er 2 weken eerder al een tijdrit gereden, op hetzelfde parcours als vorig jaar. Puur om die lange afstand even weer te trainen. Vorig jaar was het 25 km, dit jaar 30,4 km.

De start werd in eerste instantie al met 45 minuten uitgesteld, vanwege onweer. Daarna gingen we van start, in de regen. Maakt normaal niet zo veel uit, maar voor het zicht is het lastig. Het vizier van mijn tijdrithelm beslaat dan, dus het werd rijden zonder bril. Het ging een lange rit worden, 30 km zo hard mogelijk. Ik was al behoorlijk vermoeid van de wedstrijden en het reizen van die weken ervoor. Toch ging ik voortvarend van start, kon goed mijn vermogen aanhouden. Na 20 km werd het tocht een stuk zwaarder, de inspanningen van die weken ervoor, eisten hun tol. De laatste paar kilometers kon ik me toch nog herpakken. Hierdoor won ik de wedstrijd met 5 seconden(!) voorsprong en mag mij opnieuw NEDERLANDS KAMPIOEN TIJDRIJDEN noemen.