Europacup wedstrijden Zwitserland

met Geen reacties

Op 15 en 16 juni werd in Zwitserland een Europa cup wedstrijd verreden. De tijdrit was in Langnau im Emmental, bij de proloog van de ronde van Zwitserland, bij de profwielrenners dus. De wegwedstrijd was ’s zondags in Niederstocken, 50 km verderop.


Het was een behoorlijk spektakel, om onderdeel te zijn van de ronde van Zwitserland. Veel profteams waren aanwezig met al hun materieel. De tijdrit zelf was behoorlijk kort. Ik wist niet goed wat ik er van verwachten moest. Langere tijdritten gaan vaak wél goed, maar zo kort had ik nog niet eerder gereden. 9,7 km redelijk vlak, alleen de laatste kilometer richting finish liep iets op. Ik behaalde hier een 3e plek. Iets wat ik totaal niet verwacht had. Ik werd er door anderen op gewezen, dat ik naar het podium moest. Ander was ik daarvoor ook nog te laat geweest. Blij met deze prestatie, om naast 2 wereldkampioenen en paralympische medaille winnaars op het podium te staan.


De wegwedstrijd werd op een klein autocircuit gehouden, waar ook slipcursussen gegeven werden. Heel bochtig en een kort, steil klimmetje. Niet echt wat voor mij, dacht ik. Na de start kwam ik in de 2e groep terecht, een groep van 8 rijders. Het duurde even voordat ik het tempo goed kon volgen, maar toen kon ik naar voren. Na een tijdje ben ik er met nog 2 rijders meer, vandoor gegaan. Na een dik half uur kon ik deze 2 ook lossen en reed in mijn eentje op een 5e of 6e plek. Maar ineens was de wedstrijd voor mij afgelopen, lekke band! Heel jammer want, ondanks dat ik dacht dat dit mijn parcours niet was, ging het best goed.