Cologne Classic 2019

met Geen reacties

Elk jaar in het pinksterweekeinde wordt in Keulen de Cologne Classic gehouden. Zaterdags de tijdrit, maandags de wegwedstrijd.


De tijdrit werd gehouden op een parcours van 20 km. Redelijk vlak en simpel, 10 km heen en 10 km terug. Na de start duurde het even voordat ik in mijn ritme kwam. Bij het keerpunt kon ik al zien, dat ik een aantal rijders die voor mij waren gestart, al aardig genaderd was. Dus maar zo hard mogelijk doorgaan naar de finish. De uitslag was een gecombineerde, samen met alle andere klassen, met een verrekenfactor. Dit resulteerde in een 4e plek. In mijn klasse was het de 2e plek, maar helaas, dat telde vandaag niet.


2e pinksterdag was de wegwedstrijd. Een vrij groot startveld, omdat hier ook punten voor de paralympics behaald konden worden. Zo als ‘gewoonlijk’ een beetje een stroeve start, waarna ik in een groepje terecht kwam, dat eigenlijk niet hard genoeg reed voor mij. Alleen wegrijden lukte ook niet, ze bleven gewoon achter mij hangen. Eindresultaat was een 10 plek. Door mijn goede uitslag op de tijdrit, was het een 5e plek in het eindklassement in mijn klasse.