HANDBIKE TROPHY VENLO

met Geen reacties

Op de wielerbaan van Venlo werd op 30 juni een wedstrijd voor de Duitse handbike trophy vereden. De handbike trophy is een serie wedstrijden die in Duitsland worden verreden, meestal zijn dit marathons. Het was een wedstrijd over 45 minuten en 5 ronden, de zon stond hoog aan de hemel, dus het was knap warm.

Direct vanaf de start kwam ik in een groepje rijders terecht, die alle 3 uit het zelfde team kwamen. Lastig dus, want ze werkten constant samen om mij kwijt te worden. Elke keer als ik kopwerk had gedaan, probeerde er een van hun te demareren. Dit ging een hele tijd zo door, maar ik kon het iedere keer nog bolwerken.

Tegen het einde van de wedstrijd moet 1 van de 3 rijders lossen en bleven we met z’n drieën over. Ik had al wel in de gaten dat ik de sprint van deze rijders niet kon winnen, dus ben ik er 3 ronden voor het eind hard vandoor gegaan. Ik kon ze helaas niet kwijt worden en voor de finish pakten ze mij terug. Toch tevreden met een derde plek na deze pittige race.