NEDERLANDS KAMPIOEN TIJDRIJDEN

met Geen reacties

Het NK tijdrijden was dit jaar helaas niet gelijk met de prof wielrenners, maar werd 20 juni in het Limburgse Well gehouden. Een parcours van 25 kilometer door het Limburgse land, licht glooiend en niet al te best asfalt. De week ervoor waren hier al wedstrijden voor het districtskampioenschap, waaraan ook paracyclers aan mee mochten doen, en heb ik hier het parcours al vast verkend.

Mijn starttijd was 19.37 uur en de temperatuur was op dat moment nog rond de 25 graden, behoorlijk warm voor een tijdrit. Direct vanaf de start ben ik in een hoog tempo beginnen te rijden, en heb dat zo lang mogelijk vast proberen te houden. Dit was niet gemakkelijk omdat het, mede door het asfalt, een zwaar parcours was. Er zaten twee 180 graden bochten in het parcours, waarvan de eerste niet in 1 keer te halen was met een handbike. Een keer voor- en achteruit en dan weer door, niet echt bevorderlijk voor je ritme. De 2e 180 graden bocht was net te halen, aan beide kanten van de weg een behoorlijk eind de berm in, maar het kon. Hier kreeg ik ook mijn grootste concurrent in het vizier, hij was 2 minuten eerder dan mij gestart en ik kon hem een paar kilometer voor de finish inhalen en wegrijden. De laatste paar kilometer nog even alles gegeven en gefinisht.

Het was duidelijk dat ik in mijn klasse de snelste tijd had gereden. De afgelopen 2 jaar dat ik het NK tijdrijden heb gereden, werden alle klassen bij elkaar ingegooid en het verschil met een verrekenfactor verrekend en werd er 1 klassement opgemaakt. Tot mijn verassing werd dit jaar onze klasse, de H3, apart geklasseerd en mag ik mij een jaar lang Nederlands kampioen tijdrijden noemen!