WORLD CUP OOSTENDE 2018

met Geen reacties

  Van 3 tot 6 mei werd de World cup Para-cycling weer verreden in Oostende, België. Op 4 mei stond de tijdrit op het programma en op 6 mei de wegwedstrijd. De voorbereiding was nog niet optimaal. Schakelproblemen zorgden er voor dat ik nog maar heel weinig op mijn nieuwe handbike had kunnen rijden. Ook was mijn fitheid niet top.Mark Mekenkamp

De tijdrit ging over 18 kilometer. Het parcours ging groot en deels langs de kust met een kleine lus door een woonwijk. Ik had het idee dat het wel redelijk ging. Op de laatste kilometers heb ik er alles uit gegooid en toch viel de tijd tegen. Een 20e plek werd het. Met een behoorlijk lager wattage dan de tijdritten van vorig jaar. Op nationaal niveau kan ik redelijk meekomen in deze vorm, maar internationaal is het te mager.

Dan de wegwedstrijd. Een dikke 40 rijders aan de start. Mijn startplek was ergens in het midden. En hoe ik gestart ben, zo ging eigenlijk de hele wedstrijd, ergen in het midden. Ik kon niet echt wat uitrichten en had moeite om de groep bij te houden. Ik ben als 25e gefinisht, heel wat anders dan de 11e plek van vorig jaar. Gelukkig is hier wel een verklaring voor en ik hoop dat ik in de eerste week van juni, na een week van onderzoeken en behandelingen op het Erasmus in Rotterdam weer de oude ben, en kan gaan werken aan een betere vorm.Mark Mekenkamp