EHC ROSENAU, FRANKRIJK

met Geen reacties

Mark MekenkampHet seizoen begon voor mij op 31 maart met een wedstrijd voor het European handbike circuit in Rosenau, Frankrijk. Een parcours met 4 ronden van 15 kilometer dat eigenlijk gewoon heen en weer rijden was op een stuk weg van 7,5 kilometer met daarin 4 rotondes. Omdat dit de eerste echte wedstrijd van het seizoen is, staan er veel internationale toppers aan de start. Mijn nieuwe carbon handbike was nog niet klaar, dus ik reed nog met mijn oude.

Vanaf het begin kon ik aanhaken ik de kopgroep van meer dan 15 man. Gedurende de wedstrijd werd dit aantal minder en ik had zelf ook moeite om er bij te blijven. Elke keer bij het uit accelereren na een rotonde, verloor ik meters, die ik dan weer goed moest maken. Wonder boven wonder heb ik dit ook nog vol gehouden tot aan de finish. Een echte eindsprint zat er niet meer in, dus ik werd 11e in een kopgroep van 11.

Toch een redelijk resultaat, als je bedenkt dat ik pas begin februari echt weer voluit ben gaan trainen. Ik heb ook nog steeds te kampen met lichamelijk ongemak dat nog onderzocht moet worden. De invloed hiervan is behoorlijk en ik voel het constant. Het begin van seizoen 2018 is er, nu nog betere lichamelijke omstandigheden en het juiste materiaal.

Mark Mekenkamp