2e NHC Delden

met Geen reacties

mark mekenkampDe avond voor de start van de rolstoelvierdaagse in Delden wordt altijd het criterium van Delden verreden. Een wedstrijd die meetelt voor het NHC. Behoorlijk donkere wolken hingen boven Delden, maar het bleef droog. Het parcours was een ‘rondje om de kerk’ van 1250 meter dat deels uit klinkers bestond.

Voor de start had ik al in de gaten dat ik niet helemaal goed stond, maar op dat moment kun je geen kant meer op en is het gewoon wachten op het startschot. Toen dat eenmaal viel, had ik moeite om tussen de langzamere rijders naar voren te komen. Mede hierdoor verloor ik de aansluiting met de kopgroep. De bochten heb ik dit keer maar zonder risico’s genomen. Mijn arm was net weer een beetje genezen van de laatste crash en ik heb nog belangrijkere wedstrijden(WK Zuid-Afrika) in het voorruitzicht. De hele wedstrijd heb ik alleen het tempo moeten maken. Dat ging op zich wel goed, maar het is natuurlijk jammer dat er niemand uit je eigen klasse in de buurt is, om er een echte wedstrijd van te maken.

Na 25 ronden ben ik als 2e gefinisht. Op zich niet verkeerd natuurlijk, maar als ik er in het begin bij had kunnen zitten, was het misschien anders gegaan. Na de tijd was het nog lang gezellig met familie, bekenden en sponsoren.

mark mekenkamp