6e in de marathon van Duisburg!

met Geen reacties

Duisburg2Op zondag 5 juni heb ik de Rhein-Ruhr Marathon van Duisburg gereden. De start was al voor 8 uur ’s ochtends en het was nog behoorlijk mistig. Nog geen last van de zon dus. De start was bij het stadion van MSV Duisburg. Er was daar gelegenheid genoeg om warm te rijden en daar heb ik dan ook maar eens goed gebruik van gemaakt.

Duisburg1De start was weer met alle klassen bij elkaar in, dus het was een behoorlijk startveld. Eindelijk zat het eens mee bij de start en had ik de ruimte om naar voren te rijden. Ik kwam in een kopgroep van een man of 15 terecht die na een aantal kilometers uit elkaar viel in kleinere groepen. Na een kilometer of 8, net toen ik dacht vanuit mijn groepje naar een groepje voor mij te rijden, verloor ik mijn bidon. Voor de wedstrijd had ik hier nog extra naar gekeken en de bidonhouder nog wat strakker gezet, maar dit had niet geholpen. Ik had de eerste kilometers al wel gedronken en ben dus maar doorgereden. Als ik gestopt was om de bidon weer op te rapen, had ik achteraan kunnen sluiten.Duisburg3

Ik heb de hele tijd lekker door kunnen rijden in een groepje van 3 rijders. Om de beurt deden we kopwerk om het tempo er in te houden. Na een kilometer of 30 kreeg ik toch een beetje een raar gevoel en besloot ik even langs de tafels met water te rijden, die langs de kant staan. Je kunt wel nagaan dat dit behoorlijk wat tijd kost om even wat te drinken. Het groepje waar ik in zat was dan ook bijna uit zicht. Het is me uiteindelijk gelukt om weer naar ze toe te rijden. Dit kostte natuurlijk flink wat kracht en met de eindsprint kwam ik net een meter te kort.

Al met al resulteerde dit in een 6e plek in de klasse H3 en een 10e plek overall(!) waar ik zeer tevreden over ben, want het was een groot internationaal startveld. Ik kan merken dat ik nog steeds grote stappen maak en dat de training een goede uitwerking op mij heeft. Deze week heb ik nog een paar flinke trainingen voor de boeg en zondag vertrekken we richting Oostenrijk voor de Handbikebattle in het Kaunertal op 16 juni.

 

Laat een reactie achter