World Cup Oostende, België

met Geen reacties

Zaterdag 21 mei was het dan zo ver. Ik mocht meedoen aan een World cup wedstrijd. De wedstrijd werd gehouden in Oostende in België. Ik moest daar de dinsdag ervoor al naartoe voor de classificatie, om te bepalen in welke klasse ik hoor. Bij mij is er geen twijfel over, maar ik moest er toch naar toe. Eigenlijk heb ik qua niveau (nog) niet zo veel te zoeken op een World cup wedstrijd, maar ik mocht meedoen en het leek mij wel goed om ook hier eens ervaring op te doen.

OostendeVrijdags opnieuw naar Oostende, de startnummers en chip ophalen, daarna naar het hotel en op tijd naar bed. De volgende ochtend om 11.30 uur was de wedstrijd. Warm gereden op de tacx en mooi op tijd richting start. Er moesten 7 rondes worden afgelegd van 8,3 kilometer. Het eerste gedeelte ging slingerend door de stad, het tweede gedeelte was een lang recht stuk van een paar kilometer dat heen en terug afgelegd moest worden. Hier stond ook nog eens een flinke wind.

De hele wereldtop was aanwezig in onze klasse en dat was vanaf de start goed te merken. Het tempo lag direct al ontzettend hoog. Vanaf het begin zat ik behoorlijk achterin en ben ik met een aantal buitenlandse rijders meegereden. Op het lange rechte stuk van start/finish verloor ik ook nog een keer mijn bidon, die met een slang aan mijn shirt vast zit. Hierdoor verloor ik tijd en het koste veel kracht om weer bij de rest te komen. Verder ook nog veel kopwerk verricht, omdat ik toch wilde proberen om bij rijders voor mij aan te haken. Dit lukte helaas niet en ik heb hierdoor in de eindsprint niet veel meer uit kunnen richten. Het eindigde in een 31e plaats, van de 34 deelnemers.

Al met al een heel leerzaam weekend waar ik erg tevreden over ben. Een jaar geleden had ik nog nooit een handbike wedstrijd gereden en nu heb ik mij al met de wereld top kunnen meten. Dit zijn allemaal rijders die al jaren op hoog niveau trainen en wedstrijden rijden. Ik hoop hier over een paar jaar ook in mee te kunnen komen. Ik ga hier in ieder geval alles aan doen.

IMG_1468

 

Laat een reactie achter