Wedstrijd Keulen: Cologne Classic

met Geen reacties

2e Pinksterdag heb ik meegedaan aan de Cologne classic in Keulen, Duitsland. Een internationale wedstrijd met een deelnemersveld van hoog niveau. Ik was de enige Nederlander in mijn klasse. Bij aankomst stonden alle straatjes al vol auto’s en busjes. Er was nauwelijks ruimte om te parkeren en warm rijden kon er al helemaal niet. Gelukkig had ik mijn tacx (hometrainer) mee en kon ik daarop warm rijden.

keulen1
De start verliep druk en chaotisch. In het gedrang voor mij, werd er iemand z’n (carbon) achterwiel kapotgereden en ik kon hem gelukkig net ontwijken. Na een aantal rondjes op stoom te zijn gekomen, kwam ik in een groepje van drie terecht, dezelfde klasse en een lekker tempo. Toen er nog een rijder bij kwam die mij afsneed, raakte ik de aansluiting met het groepje kwijt. Daarna heb ik nog in verschillende groepjes gereden en kreeg ik in de gaten dat ik op het laatst nog iets over had. Helaas iets te laat aan mijn eindsprint begonnen, want op de finish was ik de twee rijders voor mij bijna aan.
 keulen3Al met al een mooie dag. Ik ben als 11e van de 15 geeindigd in een sterk, buitenlands startveld. Het belangrijkste is dat ik mijn twee doelen heb gehaald. Niet laatste worden en mijn gemiddelde wedstrijdsnelheid verbeteren. Dat is allebei gelukt. Nu a.s. zaterdag naar Oostende, Belgie voor de World cup, met weer de zelfde doelen. Dit zal wel iets moeilijker worden, aangezien deze wedstrijd bijna 15 km langer is.keulen4

Laat een reactie achter