Wedstrijd NHC Wijk en Aalburg

met Geen reacties

Op zaterdag 7 mei heb ik een handbikewedstrijd gereden van het Nederlands handbike circuit in Wijk en Aalburg bij de Marianne Vos Classic. Het was schitterend mooi weer en de hele Nederlandse top was aanwezig. Het criterium ging over een baan van 1750 meter dwars door het dorp.

De start is nog steeds niet mijn favoriete ding. Het is lastig inhalen in het gedrang en voor je het weet, zijn de snelsten al weg. Ik heb nog wel geprobeerd aan te haken bij de 3 snelsten uit mijn klasse, maar die waren al te ver weg. Na een tijdje alleen gereden te hebben, ben ik aangehaakt bij een groep van drie rijders, waarvan twee uit een hogere klasse. In de een na laatste ronde zijn we met z’n tweeën (allebei H3) weggereden. Bij de bel voor de laatste ronde ging mijn tegenstander er als een speer vandoor en pakte zo’n 30 meter voorsprong. Ik ben toch tempo blijven houden en in de laatste bocht voor start/finish zat ik weer achter hem. Toen alles gegeven in de eindsprint, gewonnen van mijn tegenstander en een mooie 4e plek behaald.

Al met al een goede en leerzame wedstrijd met perspectieven voor de toekomst, want de achterstand op de nummer 3 was niet echt groot. Tweede pinksterdag ga ik naar Keulen, om daar een Europacup wedstrijd te rijden. Niet voor het resultaat, want hier rijd de Europese top, maar voor de ervaring en het plezier natuurlijk!

Laat een reactie achter