COLOGNE CLASSIC 2018

met Geen reacties

  Op 19 en 21 mei werd de Cologne Classic in Keulen verreden. Zaterdags de tijdrit en ’s maandags 2e pinksterdag de wegwedstrijd. De Tijdrit werd gereden bij een bruinkoolgroeve in Elsdorf. Een parcours van 20 kilometer met halverwege een 180 graden draai. Ik had eindelijk de handbike in orde, de tijdrit kleding en schoenen waren gekomen, alleen de fitheid liet nog een beetje te wensen over. Het was een mooi parcours met een paar onoverzichtelijk bochten, verkennen kon niet, dus wel een beetje oppassen. De tijdrit ligt mij meestal iets beter dan de wegwedstrijd en dat was hier ook het geval. Ik eindigde hier als 3e in mijn klasse en als 9e overall. Het gemiddelde wattage lag nog wel een dikke 20 watt lager als de tijdritten van vorig jaar, maar als het goed is, wordt dat lichamelijke ongemak binnenkort verholpen. Ondanks dat toch tevreden met dit resultaat.

Op maandag 2e pinksterdag de wegwedstrijd. Een parcours van 2,2 kilometer door de straten van een buitenwijk van Keulen. Een grote groep rijders uit alle klassen die daar tegelijk starten. Warmrijden op het parcours kon niet, dus op de tacx warm worden en dat naar de start. Omdat ik niet op een gunstige plaats geparkeerd stond, kwam ik als een van de laatsten bij de start aan. Na het startschot moest ik mij naar voren rijden. Een maal op snelheid, was de kopgroep al gevlogen. Ik heb nog een ronde of 4 geprobeerd om hier weer bij in de buurt te komen, met nog een aantal rijders achter mij aan, maar dit lukte helaas niet. Daarna ben ik met een aantal rijders samen blijven rijden. Vlak voor de finish werd ik gehinderd door een achterblijver en moest toen toch nog lossen. Voor de klassering zal dit niet heel veel uit hebben gemaakt, ik had mijn meeste krachten in het begin van de wedstijd al vergooid, een echte eindsprint zat er voor mij al niet meer in. Ik ben als 8e in de H3 geeindigd. Niet echt tevreden over deze wedstrijd. Wel een mooi parcours en veel publiek.