2e op NK handbiken in Montferland

met Geen reacties

Mark MekenkampHet NK handbiken werd dit jaar verreden bij het NK voor wielrenners in Montferland. Een week lang wedstrijden in bijna alle disciplines van de wielersport. Zondag 18 juni was voor ons de wegwedstrijd. Een parcours van 16,5 km dat we 3 keer rond moesten. De route was behoorlijk heuvelachtig met hellingen tot +/- 6% en 122 hoogte meters per ronde.

De start was in ’s Heerenberg en van daaruit gingen we direct de provinciale weg op, lekker veel ruimte dus. Mijn start was wel redelijk, maar bij de eerste klim werd er zo hard gereden, dat ik direct al moest lossen. Dit viel mij eerlijk gezegd wel tegen. Toen ik wat lekkerder op gang kwam, ben ik toch nog weer naar de kopgroep toegereden, zodat ik na een kilometer of 10 weer aan kon haken. Precies voor de 2e zware klim in de ronde. Hier werd de kopgroep al een klein beetje uit elkaar gereden en toen daarna nog een klein klimmetje kwam, zijn we er met z’n drieën vandoor gegaan. Aangezien er 1 H5 rijder bij zat, lag ik toen al op koers voor een 2e plek. Bijna de hele 2e ronde heb ik bij deze 2 rijders aan kunnen haken. Totdat we voor de 2e keer bij dat kleine klimmetje kwamen en ik zelf moest lossen. De hele 3e ronde heb ik toen alleen gereden. Vaak in het achteruitkijkspiegeltje gekeken of mij ook rijders achterop kwamen, geen risico meer genomen in de bochten en met een ruime voorsprong op de nummer 3 gefinisht.

Ik ben echt blij met dit resultaat. Vandaag ook 2 rijders achter mij gelaten, waar ik nog nooit eerder van gewonnen had. De race goed in kunnen delen en gaten dicht kunnen rijden. Komende woensdag de tijdrit op bijna hetzelfde parcours.

Mark Mekenkamp

Laat een reactie achter