5e plek Cologne Classic in Keulen

met Geen reacties

Op 2e Pinksterdag werd in Keulen het Duits kampioenschap handbiken en een Europacup wedstrijd verreden. In een keer, wel te verstaan. Zaterdags werd er al een tijdrit verreden, maar daar heb ik niet aan meegedaan. De wegwedstrijd was op 2e Pinksterdag en die heb ik gereden. Een mooi parcours van 2,2 kilometer door de straten van Keulen. Brede straten van asfalt en geen klinkerwegen. Het weer was goed en de deelnemers kwamen uit allerlei landen.

Bij de start had ik mij al mooi op de 2e rij opgesteld, helemaal aan de binnenkant. Het was mooi om zo ver voorin te staan. Toen het startschot viel, ging het redelijk goed, tot ik bij het ingaan van de eerste bocht werd afgesneden en vol in de remmen moest. Dit koste een behoorlijk aantal plekken. Hierna weer flink aan het inhalen gegaan, tot ik bij een groepje van 8 rijders kwam. Een eindje voor dit groepje reden nog 2 rijders. Ik besloot om de kop van het groepje over te nemen en naar deze 2 rijders toe te rijden. Na een aantal ronden had ik ze bijgehaald en heb het kopwerk toen maar eens even aan een ander overgelaten. Voor mijn gevoel was dit wel nodig. Ik had niet echt een superdag en had het eerste kwartier al flink wat gegeven.

Langzaam aan begonnen rijders te lossen uit het groepje. Het was soms lastig om bij te blijven door de achterblijvers uit andere klassen. Vóór mij ging nog een rijder te hard de bocht in en ging op de kant. Ik kon hem nog maar net ontwijken. Toen de een na laatste ronde inging, kreeg ik het idee dat de kopgroep van de H4 ons achterop kwam. Dit was inderdaad zo in de laatste bocht voor het rechte stuk naar start/finish. Wij kwamen zelf ook nog achterblijvers achterop en werden door de kopgroep ingehaald. Van deze chaos kon ik profiteren en kwam van ons groepje als 2e over de finish. In totaal een 5e plek behaald in de H3 in dit internationale startveld.

Al met al toch tevreden met het resultaat, ook al had ik geen topdag. Toch bijna 40 kilometer gekoerst met een gemiddelde van boven de 37 km/u.

Laat een reactie achter