GEEN WK DOOR GEZONDHEIDSPROBLEMEN

met Geen reacties

Sinds het EK in Oostenrijk zit ik in de hoek waar de klappen vallen. Ik heb een bacterie opgelopen waar je heel moeilijk vanaf komt en waar je om de haverklap ziek van bent. Hierdoor ben ik compleet niet in vorm. Verder heb ik nog steeds last van wonden op mijn zitvlak. Hierdoor is het niet verstandig om lange reizen te maken, waarbij je veel stil zit.

Op dringend advies van de sportarts en in overleg met de bondscoach heb ik besloten om niet af te reizen naar het WK in Canada. Doordat ik de vorm niet heb, die nodig is voor een goede klassering, is het risico dat ik loop met het reizen, niet aanvaardbaar.

Waarschijnlijk zal ik eerst een operatie ondergaan, om van de wonden af te komen (en van de oorzaak hiervan). Dit zal betekenen dat ik daarna ook 6 weken niet mag zitten. Een ingrijpende operatie die ook voorkomt dat ik opnieuw wonden zal ontwikkelen.

Soms is het beter om naar de lange termijn te kijken. Dit jaar tellen de punten nog niet mee voor kwalificatie voor de Paralympics, volgend jaar wel. Daarom wil ik zorgen dat ik volgend jaar op tijd in vorm ben, om zoveel mogelijk punten bij elkaar te rijden voor Parijs 2024.

Of ik dit seizoen nog weer in actie kom is nog niet bekend. Ik hoop nog wel deel te kunnen nemen aan de NK’s in september, maar de kans hierop lijkt klein.

Ik hou jullie op de hoogte.