Marathon van Berlijn

met Geen reacties

De laatste wedstrijd van mijn seizoen is dit jaar de marathon van Berlijn. Een enorm evenement met meer dan 100 handbikers en 46.000 lopers. De start was om 8:50 uur, maar door de wegafzettingen en andere ongemakken moesten we rond 6:30 uur al op de plek zijn. Voor mij was het de eerste keer in Berlijn, dus ik wist niet wat ik van het parcours kon verwachten. De startopstelling ging na je laatst gereden marathon tijd en dat betekende voor mijn een plek op de 2e startrij, achter de wereldkampioen.

De start ging redelijk, er waren 3 rijders die direct een gaatje sloegen. Ik reed voorop in een groep van +/- 15 rijders en heb nog lang geprobeerd het gaatje weer dicht te rijden, maar na een kilometer of 6 raakten de eerste 3 uit het zicht. Intussen waren wij nog met 4 rijders over, de rest had moeten lossen. Van de rijders waarmee ik reed was er 1 uit mijn eigen klasse en 2 een klasse hoger. Ik wist dat ik hier niet tegen sprinten kon, dus heb onderweg meerdere pogingen gedaan om weg te komen. Dit lukte helaas niet. Toen we over de helft waren, moest er nog 1 rijder lossen en kwamen we met zijn drieën te zitten. Het tempo ging langzaam omlaag om krachten te sparen voor de eindsprint. Die werd al ruim voor de finish, nog voor de Brandenburgertor, ingezet. Het eindresultaat was een 6e plek algemeen en een 3e plaats in mijn klasse. Tevreden over het resultaat kijk ik terug op een prachtige marathon.

Dit was voor mij de laatste wedstrijd van het seizoen 2019. Een seizoen met behoorlijk wat hoogte punten en waarin ik een behoorlijke progressie heb gemaakt. Nu even 2 weken wat rustiger aan en dan begint voor mij seizoen 2020 al. Ik ben enorm gemotiveerd en ontzettend benieuwd wat het nieuwe seizoen mij gaat brengen!