EHC ROSENAU 2019

met Geen reacties

Na een intensieve en enerverende hoogtestage van 3,5 week in de Spaanse Sierra Nevada, was het tijd voor de eerste wegwedstrijd van het seizoen. Op de terugweg van dit trainingskamp kwam ik langs Rosenau, Frankrijk, om hier mee te doen aan een wedstrijd voor het European Handbike Circuit.
Dit winter was het voor het eerst dat ik gewoon door heb kunnen trainen, zonder al te veel lichamelijk ongemak. En dan ook nog een hoogtestage er achteraan, je kunt je voorstellen dat ik heel benieuwd was.
Ik mocht redelijk vooraan starten. De start ging redelijk, maar ik kreeg het toch direct even moeilijk, net als altijd. Dit was echter veel sneller dan anders weer over en ik kon mijn weg vervolgen in de kopgroep. Ik merkte dat ik veel makkelijker bij kon blijven. Ik deed kopwerk, haalde ontsnapte rijders terug en probeerde zelf om weg te komen. Het goede winter en het trainingskamp hadden zijn vruchten afgeworpen. Ik kon mee in de kopgroep tot het eind en finishte op 2 seconden van de winnaar op de 10e plek in de massasprint. We hadden met een gemiddelde snelheid van 39 km/u gereden. Dit resultaat en vooral het gevoel hierbij, maken me nieuwsgierig naar de tijdritten op de komende World cups….