NK Handbiken Vondelpark, Amsterdam

met Geen reacties

Op 15 september werd het NK handbiken verreden in het Vondelpark in Amsterdam. De voorbereiding was bepaald niet ideaal. Ik heb 2 weken plat moeten liggen door een schaafwond op mijn zitvlak. Hierna had ik nog een paar keer kunnen trainen en toen was het al tijd om naar Amsterdam te gaan. Voor mij de eerste keer dat ik daar een wedstrijd reed. Het komt er op neer dat parcours bestaat uit 2 lange rechte stukken en 2 keerpunten. Het was een mooie, zonnige dag. De opkomst was niet al te hoog, de wedstrijd viel gelijk met de marathon van Berlijn, waar ook veel rijders naartoe waren. Dit deed de KNWU besluiten om alle klassen bij elkaar in te doen. Dit is voor mij en de andere H3 rijders niet te doen, om tegen mensen met een veel mindere handicap te rijden.

De wedstrijd was wel bijzonder, normaal hou je de rijders uit je eigen klasse in de gaten, maar nu hield je iedereen in de gaten, want eigenlijk waren er geen klassen meer. We reden in een kopgroep van ongeveer 8 rijders, 2 rijders uit de H3 en de rest uit de klassen met een mindere handicap. Vooral bij het uitkomen van de bochten had ik het moeilijk om zo snel weer op gang te komen. De wedstrijd duurde een uur en 5 ronden. Toen de laatste 3 ronden ingingen ben ik tempo gaan maken en op kop gaan rijden. Een beetje in de hoop dat er nog een paar rijders van vermoeidheid af zouden vallen. Helaas lukte dat niet en werd ik vlak voor de finish door de andere rijders ingehaald. In mijn klasse ben ik nog wel 2e geworden, maar tegen de rest van de kopgroep viel niet te rijden.

Dit betekende ook direct einde seizoen. Ik was iets te vroeg weer begonnen en het wondje op mijn zitvlak was weer terug. Wéér 2 weken plat. Nu ik dit schrijf is alles goed genezen en ga ik beginnen aan de voorbereiding voor volgend seizoen!