2e op NK Tijdrijden

met Geen reacties

Mark MekenkampNa de wegwedstrijd volgt de tijdrit. Op 21 juni om 11.30 uur moesten de handbikers starten voor het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Montferland. De route was iets korter dan de wegrit (13 km) en we hoefden maar 1 keer rond. Ik had me serieus voorbereid op deze tijdrit, vooral omdat ik nog maar 1 keer eerder een tijdrit had gereden. Voor de tijd de route verkend, alles van de handbike gehaald wat er niet op hoefde te zitten en flink getraind natuurlijk.

Ik mocht als een van de eersten starten in mijn klasse, dus ik had niemand voor mij waar ik eventueel naar toe zou kunnen rijden. Vanaf de start vol aan de bak. Het begin gaat nooit zo soepel, maar dit keer zat ik vrij snel in mijn ritme. Er zat geen vlak stuk in de route, alleen maar berg op en berg af. Berg op is niet zo mijn ding, berg af des te meer. Ik haalde snelheden van boven de 70 km/u. Ik finishte in een tijd van 21.02 minuten. Toen wachten op de rest. Na mij nog 4 rijders uit de H3. Niemand uit de H3 haalde mijn tijd en ik was de snelste in mijn klasse met 28 seconden voorsprong op de nummer 2. Hierna de finish van de H4 en de H5. Hierin waren 2 rijders sneller dan mij. De overwinning ging naar Tim de Vries en door de rekenformule die wordt gebruikt om het klasseverschil op te heffen, werd ik alsnog 2e en Johan Reekers, die eigenlijk 8 seconden sneller was, 3e.

De hele Nederlandse top in mijn klasse was aanwezig in deze wedstrijd en ik heb ze voor het eerst allemaal verslagen. Mijn vorm is erg goed op dit moment en ik hoop dit mee te nemen naar de World cup wedstrijden in Emmen op 1 juli. Door deze goede klassering maak ik ook nog kans geselecteerd te worden om Nederland te vertegenwoordigen op de tijdrit daar.

Mark Mekenkamp

Laat een reactie achter