NEDERLANDS KAMPIOEN TIJDRIJDEN!

met Geen reacties

Op 2 september werd op de prins Bernhard kazerne het NK tijdrijden verreden. 4 glooiende ronden van 5 km. Stralend mooi weer. Ik voelde me goed, ondanks dat ik in de zomer vaak ziek was geweest. Voor mijn gevoel had ik hierdoor een trainingsachterstand opgelopen. Het plan was om wel op het volle vermogen weg te gaan, en dan kijken of ik dit vol zou houden.

Foto Bert Willems

De eerste 2 ronden gingen prima, ik moest mij bijna inhouden, zo gemakkelijk kwam ik aan het vermogen. Dit werd naarmate de wedstrijd verstreek, wel anders natuurlijk. Ik verbaasde mijzelf dat ik voluit tot het einde door kon. Ik had de 20 km afgelegd in 30 minuten en 58 seconden. Hiermee had ik 45 seconden voorsprong om de nummer 2 en was mijn 4e nationale titel op de tijdrit een feit.

Foto Bert Willems

Dit was ook meteen de laatste wedstrijd van het seizoen voor mij. Ik ben inmiddels geopereerd aan mijn zitvlak en heb er alweer 6 weken bedrust opzitten. Nu weer beginnen met voorbereiden van komende seizoen. Trainingskampen plannen, hotels boeken voor de wedstrijden, sponsoren benaderen en het materiaal verbeteren. Volgend seizoen is belangrijk voor het plaatsen voor de Paralympics van 2024 in Parijs.