World cup Corridonia, Italië

met Geen reacties

Op 9 en 11 mei werden de World cup wedstrijden gehouden in Corridonia, Italië. Een eind van huis, maar een prachtige omgeving en een leuk dorpje om zijn. Het parcours was een ronde van 9 km met een paar pittige afdalingen en een klim van 3 km van rond de 5%. Niet echt in mijn voordeel met mijn lichaam van 1.93 en het daarbij behorende gewicht.


Donderdags de tijdrit. 2 keer het parcours rond. 2 km na de start wilde ik van kettingblad wisselen, maar dat ging niet goed, ketting eraf! Dit koste een klein minuutje prutsen voor ik mijn weg weer kon vervolgen. De 1e ronde op de lange klim nog wel iets gespaard, de 2e ronde helemaal voluit. Dit resulteerde in een 21e plek, middenmoot, niet echt waar ik op gehoopt had, maar wel een beetje verwacht.
Zaterdags de wegwedstrijd. Na een geneutraliseerde start gingen we er met 45 rijders vandoor. Ik moest vanuit het achterveld naar voren komen. Dit lukte op het eerste vlakke stuk redelijk, waardoor ik in de middenmoot terecht kwam. Ik heb dit vast kunnen houden en nog een paar rijders in kunnen halen en eindigde op een 22e plek. Al met al redelijk tevreden, maar ik ga nog wel bezig om beter te kunnen klimmen, wedstrijden in het buitenland zijn lang niet altijd vlak.


Het waren wel een paar prachtige dagen wat betreft sfeer en ambiance. Italianen zijn ontzettend sport-minded en stonden ook rijen dik langs het parcours om ons aan te moedigen. In combinatie met een mooi stadje en een prachtige omgeving was dit echt de moeite waard!